ریاض( روزنامهء القدس العربی): بر اساس گزارش های تازه، اوضاع صحی ملک عبد الله پادشاه عربستان سعودی خراب بوده و نامبرده بنابر مشورهء داکتران فردا برای تداوی عازم امریکا خواهد شد.
بر اساس گزارش روزنامهء “القدس العربي “، منابع آگاه سعودي ديروز اعلام كردند كه ملك “عبدالله بن عبدالعزيز ” پادشاه عربستان به توصيه داکتران معالج خود، فردا دوشنبه براي انجام معاينات صحی بيشتر عازم امريكا خواهد شد.
دفتر شاهی عربستان سعودی روز جمعه با صدور اعلامیه اي اعلام كرد كه وي به علت افزايش درد كمر خود در شفاخانهء تخصصي ملك فيصل تحت تداوی قرار گرفت و مشخص شد كه فرو رفتگي در غضروف مهره های کمرش باعث تجمع و لخته شدن خون در این ناحیه شده است. به همين دليل داکتران معالج او به وي توصيه كردهاند كه استراحت كند.
بر اساس اين گزارش، ملك “عبدالله بن عبدالعزيز ” عصر روز جمعه شفاخانه را ترك كرده است.
هفته پيش خبرگزاري عربستان طي اعلامیه اي به نقل از دفتر پادشاهي گزارش داد كه ملك عبدالله ناخوش است و از درد كمر رنج ميبرد و داکتران در برای وي توصيه كردند كه پادشاه بايد استراحت كند.
به گفته منابع آگاه، سفر “حسني مبارك ” رئيسجمهور مصر كه قرار بود ديروز وارد رياض شود و با پادشاه عربستان ديداركند به تعویق افتاده است زيرا وضعيت جسماني شاه عربستان مستلزم استراحت كامل او است.
از سوي ديگر انتظار ميرود كه شاهزاده “سلطان بن عبدالعزيز ” وليعهد عربستان امروز به همراه شاهزاده “سلمان بن عبدالعزيز ” حاكم رياض از “اگادير ” يكي از شهرهاي واقع در جنوب مراكش به رياض بازگردد.
بر اساس اين گزارش وليعهد 86 ساله عربستان پس از انجام يك عمل جراحي و براي گذراندن دوره تفریحی خود، ازماه اگست سال جاری در شهر اگادير به سر ميبرد.
ملك عبدالله 86 يا 87 ساله كه از سال 2005 سلطنت پادشاهي عربستان را بهعهده گرفته است از پیری رنج میبرد و با توجه به اين امر احتمال تغيير رهبري عربستان در آينده نزديك بعيد نيست.
نزاع بر سر تقسيم قدرت همیشه در خاندان شاهي عربستان سعودي وجود داشته و همیشه این سلطنت را به چالش کشانیده است. .
خاندان آل سعود از سال 1932 ميلادي بر عربستان حكمراني ميكنند. ملك عبدالعزيز، اولين پادشاه عربستان منشوري دارد كه به نام منشور عبدالعزيز معروف است . در اين منشور آمده است: « تا زماني كه پسران من زندهاند قدرت به نواسه هايم نخواهد رسيد.» از اين حيث برخلاف نظامهاي سلطنتي ديگر كه قدرت از پدر به پسر ميرسد ، درخاندان سعودي قدرت به برادران پادشاه انتقال مييابد و به همين علت است كه در اين كشور قبيلهاي، شاهزادهها از لحاظ عمر با پادشاهان سعودي اختلاف زيادي ندارند. بنابراين بافت قدرت در عربستان سعودي پيچيده است و اين پيچيدگي همیشه هوس رسيدن شاهزادگان سعودي به قدرت را تشديد كرده است.
طي دو ساله اخير كه شاهزاده سلطان بن عبدالعزيز وليعهد عربستان با بيماري سرطان دست و پنجه نرم مي كند و اميدي به بقاي وي نيست، مسئله جانشيني ملك عبدالله كه در اواسط دهه هشتاد عمر خود به سر ميبرد و رقابت ميان شاهزادگان سعودي بر سر جانشيني وي، حكومت پادشاهي سعودي را با دورهاي از تغيير و تحولات در سطح رهبرياش مواجه مي سازد.
بنا به گفته منابع نزديك به دفتر پادشاهي عربستان، «ملك عبدالله» از امير «نايف بن عبدالعزيز» وزير داخله این کشور حمايت كرده و به صورت غير رسمي وي را به جاي «امير سلطان» وليعهد بيمار عربستان تعيين كرده است.
ملك عبدالله كه فاقد برادر سکه است از برادران ناسکهء خود كه مدعي پادشاهي هستند (جناح سديريها) احساس خطر كرده است و به همين منظور روابط نزديك و گستردهاي با برخي برادران ناسکه ، برادر زادهها و خواهرزادههايش برقرار كرده است. وي همچنين شبكهاي مهم از روابط با شيوخ، جناحهاي ديني و روساي قبايل و بافتهاي تكنوكرات و ديگر مذاهب ايجاد نموده است. در اين راستا است كه «ملك عبدالله» با هدف تقويت جناح خود، از «امير نايف» كه شخصيتي ديني و تكنوكرات است حمايت كرده است. بطوريكه در 27 مارچ سال 2009 آژانس خبري رسمي سعودي در يك خبر كوتاه و شگفت انگيز، انتصاب «امير نايف» وزير داخلهء عربستان را به عنوان معاون دوم ملك عبدالله اعلام كرد. اين مسئله از آن حکایت دارد كه «ملك عبدالله» بدليل پیری براي آرام نگه داشتن حكومت خود از تلاطم جنگ قدرت بر سر جانشيني وليعهدي و حتي پادشاهي در خاندان سعودي، با انتصاب غيررسمي «نايف بن عبدالعزيز» به جاي «امير سلطان» وليعهد بيمار عربستان ، گام برداشته است.