ریاض: در پایتخت عربستان سعودی خانوادهای زندگی میکند که به خاطر شدت فقر و نداری همنشین مردگان شده و در یک گورستان زندگی میکند و محل تفریح این کودکان نیز گورهای مردگان است.
به گزارش گران افغانستان، روزنامه “الاقتصادیه” چاپ عربستان هفته گذشته گزارش دردناکی از وضعیت زندگی یک خانواده سعودی منتشر کرد که به خاطر شرایط بسیار بد اقتصادی مجبور شده تا در گورستان زندگی کند.
الاقتصادیه در اینباره مینویسد: مردی هفتاد ساله به همراه 9 فرزند خود در داخل یکی از گورستانهای شهر ریاض، پایتخت عربستان سعودی مسکن گزین شده که بیش از 100 متر با جوی مواد فاضله فاصله ندارد و فرزندانش به این جهت که به خاطر فقر محل سکونت شان مورد تمسخر شاگردان دیگر قرار میگرفتند، از رفتن به مکتب محروم شدهاند.
“محمد ناصر ابو شریفه”، کارمند سابق یکی از دوایر دولتی سعودی است که هفتاد سال از سنش میگذرد. وی پس از تقاعد مجبور شد، برای تامین مصارف زندگی خود نگهبانی از گورستانی را بپذیرد و در بدل پرداخت نیمی از معاش اش خواستار به دست آوردن سرپناهی برای جای دادن فرزندانش و خانوادهاش در آن شد، به همین دلیل در بدل کسر نیمی از معاش اش به وی اتاقی چوبی و فاقد هرگونه امکانات اولیه زندگی و رفاهی در گورستانی داده شد که مراقبت از آن را برعهده داشت تا با باقی مانده معاش اش که هزار ریال سعودی را شامل میشد، زندگی خود را سپری کند و همین موجب شد تا فرزندانش به خاطر فقر و جایی که در آن زندگی میکنند، به شدت مورد تمسخر همصنفی های خود قرار گیرند.
محمد ابو شریقه میگوید که به خاطر 9 فرزندش مجبور است، این وظیفه را حفظ و در همین مکان زندگی کند، اگر چه در این راه فرزندانش به خاطر مورد تمسخر قرار گرفتن توسط دوستان وهم صنفی های شان مجبور شدند، از تحصیل باز بمانند.
وی میگوید که در ابتدا کارمند همین گورستان بودم و 4 هزار ریال معاش میگرفتم، اما از وقتی که متقاعد شدم، مجبور شدم به صورت روز مزد در همین گورستان به کارم ادامه دهم، اما معاش ام به 2 هزار ریال کاهش یافت و به خاطر اتاقی که برای زندگی در اینجا به من دادند و پرداخت مصارف آب و برق هزار ریال از معاشم کسر میشود و من مجبور میشوم با 10 نفر این یک هزار ریال را مصرف کنم ، در حالی که بزرگترین فرزند من 16 سال و کوچکترین آنها فقط دو سال بیشتر ندارد.
ابو شریفه میافزاید: با هزار ریالی که دریافت میکنم و با توجه به قیمتی مواد غذایی حتی نمیتوانم شکم اولاد های خود را سیر کنم و برخی مواقع روزها میگذرد و ما غذایی برای خوردن به دست نمیآوریم و مجبور هستیم از صدقاتی که دیگران به ما میدهند زندگی خود را سپری کنیم.
همسر ابو شریفه درباره وضعیت زندگی خود میگوید: به خاطر وضعیت اسفبار و جایی که در آن زندگی میکنیم، کاملا از جامعه رانده شده و دور ماندهایم و این تاثیر روحی و روانی بسیار بدی بر روی اولاد ها گذاشته است.
روزنامه الاقتصادیه در ادامه مینویسد: وقتی به کودکان ابو شریفه نگاه میکنی همه پا برهنه هستند و با وجود سرمای شدید زمستان ریاض لباسهای تابستانی به تن دارند و درحالی که کودکان دیگر در خانههای گرم خود و پارکها و بوستانها مشغول بازی و تفریح با همسالان خود هستند، محل تفریح این کودکان گورهای مردگان است.