ذره بین
آیا مداخلهٔ نظامی در لیبیا، موجبِ پدید آمدنِ اتحاد پنهانی میان ایران و قدرتِ حاکمهء دگروال معمر قذافی نشده است؟ اخیراً محافلِ استخباراتی غرب در این باب معلوماتی را ارائه می کنند. جمهوری اسلامی، نگران از پیامدهای عملیاتِ ناتو در شمالِ افریقا، طرحی را فراهم آورده تا طرابلس را به قبرستانی برای متحدین ناتو تبدیل کند. اگر جمهوری اسلامی ایران در این هدف خود پیروز نشود حد اقل برای هر چه طولانی تر کردنِ مقاومتِ نیروهای قذافی کمک خواهد کرد.
بر اساس این تحلیل، در اوایلِ ماه مِی امسال، رهبر مذهبی ایران، علی خامنه ای، به نیروهای سپاه پاسدارانِ انقلاب، قوای ایدئولوژیک رژیم ایران، ماموریت داده که در جنگ علیه «محور شرارتِ امریکا، فرانسه، انگلستان» کمک های نظامی خود را در اختیار دگروال معمر قذافی قرار دهند.
این طرح متشکل از انتقال سلاح، از جمله راکت های زمین به زمین و زمین به هوا، و همینطور گلوله های هاوان که باید علیه نیروهای اپوزیسیون لیبیایی مورد استفاده قرار گیرند. ماموریت انتقال سلاح به اعضای قدس شاخهٔ از سپاه پاسداران مستقر در الجزایر و سودان سپرده شده است، منابع غربی تاکید می کنند، که در حدود صدنفر از این افراد وارد لیبیا شده و تا مناطقی برقه، نزدیک به مصر رفته اند.
همچنان بر اساس معلومات منابع مذکور، حسین طائب قوماندان بلند رتبه استخباراتی سپاه پاسداران، گروه کوچکی از قوماندانان سپاه پاسداران را که تحت قوماندانی موصوف اجرای وظیفه می کنند ، به طرابلس پایتخت لیبیا فرستاده است. ماموریت این افراد دادن مشوره به رژیم لیبیا در مورد حفاظت مناطق ستراتیژیک ، ارتباطات و استخبارات است.
ایرانی ها به رژیم معمر قذافی یک شیوهٔ بسیار موثر را آموزش داده و آن اینکه اسلحه و مهمات و جنگجویان خود را در مناطق ملکی پنهان کند . پنهان نمودن اسلحه در مناطق غیر نظامی فرمان رهبر معظم جهموری به رژیم معمر قذافی می باشد که بر اساس آن جنگ بزرگ تبلیغات علیه نیروهای ناتو راه اندازی شده می تواند. ایرانی ها این شیوه را در افغانستان و عراق نیز به بردگان خود آموزش داده است و آن اینکه از غیر نظامیان به حیث سپر انسانی استفاده کنند و بدون کدام مصرف و فیر گلوله موج جدید تبلیغات خود را علیه نیروهای خارجی به راه اندازند .ت.
این منابعِ غربی می افزایند که، ستراتیژی علی خامنه ای مبتنی بر « مصروف نگهداشتن » هرچه طولانی تر غربی ها در صحنهٔ لیبیا، بخاطر حفاظت سوریه متحد عمده ایران در شرق میانه و تضعیف ناتو در جنگ لیبیا است. .
از طرف دیگر مداخله نظامی ناتو در لیبیا انتقاداتِ تند روسیه را در پی داشته است. روسیه به همین منوال مخالف هرگونه عکس العمل علیه سوریه می باشد. وزیر امور خارجه ی فرانسه، آلن ژوپه، در دیداری از مسکو در اول جولای، نگرانی ها و اعتراضات همتای روسی خود، سرگئی لاوروف را در رابطه با این قضیه دریافت کرد. در حالیکه سرخط پالیسی خارجی فرانسه این است که تحرکاتِ قدرتِ حاکم در سوریه خطر بزرگی برای ایجاد بی ثباتی و ناامنی در سراسر منطقه است.
ایالات متحده امریکا در ماه اپریل سالجاری رژیم سوریه را متهم کرد که در سیاستِ سرکوب و نابودسازیِ اعتراضاتِ مردمی، در تلاشِ جلب کمک های ایران است. وسایل کوبیدن مظاهرکنندگان و تخنیک های سانسور اینترنت توسط ایران در اختیار این رژیم قرار گرفته است. زمانی که در ۲۴ جون سالجاری اتحادیهٔ اروپا نامِ سه تن از مقامات بلند رتبهٔ سپاه پاسداران انقلاب را به لیست تحریمات خود افزود، علت اصلی اش کمک ایران با رژیم سوریه در سرکوب اعتراض کنندگان بوده است.
اخیرا اتحادیهٔ اروپا، محمد جعفری قوماندان سپاه پاسداران، قاسم سلیمانی و حسین طائب قوماندانان شاخهٔ قدس را متهم به « مشوره و همکاری با رژیم سوریه در سرکوبِ اعتراضات» این کشور کرد.
مگر اکنون ایران و سوریه تلاش می کنند تا اتهام کشته شدن صد ها تن از مظاهرکنندگان سوریه را از جبین رژیم بشر اسد دور و مهاجرین بیگناه افغان را متهم به دست داشتن در خشونت های اخیر در این کشور کنند. . دیروز گزارش های منتشر شد که نیروهای امنیتی سوریه در حدود ۵۰ تن از افغان ها را در شهر حمص سوریه به اتهام دست داشتن در کشتن مظاهرکنندگان این کشور دستگیر کردند. گزارش می افزاید که در میان دستگیر شدگان زنان و کودکان افغان نیز شامل می باشند . مگر سوال اساسی در اینجاست که افغان ها بر اساس کدام دلیل مظاهرکنندگان سوریه را از بین خواهند برد و افغان ها بر اساس کدام دلیل با مظاهرکنندگان سوریه دشمنی دارند وچگونه زنان و کودکان دست به این کار خواهند زد و برای چه ؟؟؟ ر
بدیهی است که مانورهای منطقه ای تهران، بر اساس شورش های عربی، آنتاگونیزم میان ایرانِ شیعه و عربستان سعودی سنی منطقه را در آتش خواهد سوختاند. نگرانی از جاه طلبی های ایران، امیرنشین های منطقهٔ خلیج عرب را به مداخله نظامی در بحرین طی ماه مارچ واداشت، تا حکومت این کشور در مقابله با هوادران شیعه ایران به شکست مواجه نشود. کشور های خلیج عرب برای متوقف کردن مداخلات ایران در بحرین تحت عنوان سپر جزیره نیروهای خود را به این کشور اعزام کردند و این کار آنها با اعتراض شدید ایران مواجه شد. حقیقت امر آن است که ایران در این روز ها بال نموده است و امور سایر کشور ها مداخله می کند. ایران همین اکنون در امور داخلی افغانستان مداخلهٔ علنی می کند و به نحوی از انحا تلاش می کند تا مانع ایجاد پایگاه های دایمی امریکا در افغانستان گردد..
نه تنها اینکه رژیم سوریه از حمایت کامل ایران برخوردار است بلکه بغداد نیز به بازیچه آخوند ها مبدل شده است. در حقیقت رژیم علوی ، با اعتقاداتِ شیعی، حیثت پل برای انتقال اسلحهٔ ایران به کشور های مختلف را ایفا می کند. .
هکذا مسئولینِ سیاسی و مذهبی ایرانی طی ماه های اخیر بطور متواتر پیام های حمایت از اپوزیسیون لیبیا، محکوم کردن مداخله نظامی غربی ها تحت عنوان استعمار نو، را صادر کرده اند. از نظر تاریخی روابط میان معمر قذافی و رژیم ملاها همیشه تیره بوده است. ایران دگروال قذافی را مسئولِ اختطاف و سپس ناپدید شدن رهبر کاریسماتیکِ شیعیان لبنان موسی صدر در لیبیِا، طی سال های دهه ی ۷۰ می داند.
به گفته ی منابعِ غربی، اختلافات ایران با معمر قذافی یک سلسله مسایل را روشن می کند و آن اینکه انتخابِ کمک رسانی به معمر قذافی موجب بروز اختلاف و تفرقه در متنِ قدرتِ حاکمه ی ایران شده است، طوری که رهبر مذهبی را در مقابلِ رئیس جمهور محمود احمدی نژاد، که طرفدارِ حمایت از شورشیان ضد قذافی بود، قرار داده است. مجادله توسط علی خامنه ای و اطرافیانش، که در مسئله پنهان ماندنِ این کمک ها به طرابلس تاکید می نمایند، هنوز هم بجای خود باقی مانده است. د.
ایران با کمک رسانی به رژیم ٔلیبیا باوجودیکه چندان علاقه ای هم به آن ندارد، نمایی از توانایی ظاهری خود در مقابل غربی ها را به نمایش می گذارد، همانطوری که در افغانستان این کار را می کند، یعنی جایی که طالبان را در مقابل دولت افغانستان و نیروهای خارجی با اسلحهٔ پیشرفته مجهز می کند. ایران با تجهیز طالبان سنی، قدرت روز افزون نظامی خود را هم به دولت افغانستان و هم به کشور های غربی به نمایش می گذارد