انقره:- نجم الدين اربكان، اولين صدر اعظم اسلامگراى تركيه در سن ۸۵ سالگى درگذشت.
آقاى اربكان تنها يك سال صدر اعظم تركيه بود و در سال ۱۹۹۷ با فشار اردوی ملی تركيه مجبور شد از مقام خود استعفا كند.
در سال ۱۹۹۷، اردوی ملی تركيه با ارسال يادداشتى براى نجم الدين اربكان، صدر اعظم وقت و رهبر حزب اسلامگراى رفاه، دولت را به وارد كردن گرايش هاى دينى در امور سياسى متهم كرد و خواستار استعفاى ن موصوف شد و آقاى اربكان نيز به اين خواست نظاميان گردن نهاد.
حزب رفاه او در سال ۱۹۹۸ ممنوع اعلام شد و آقاى اربكان به مدت پنج سال به دليل نقض قانون اساسى، از فعاليت در عرصه سياسى تركيه منع شد.
آقاى اربكان اخيرا به حیث رهبر حزب اسلامگراى سعادت فعاليت مى كرد.
نجم الدين اربكان در دوران صدر اعظمی کوتاه مدت خود، در عرصه سياست خارجى كوشيد به كشورهاى اسلامى نزديك شود و رابطه ايران و تركيه كه از زمان انقلاب در ايران، سرد شده بود، در زمان او رو به شكوفايى نهاد كه قرارداد چند ميليارد دالرى صدور گاز ايران به تركيه بارزترين نمونه آن است.
او در اولين سفر خارجى خود به ايران سفر كرد.
گروه دى هشت، شامل هشت كشور در حال توسعه اسلامى هم به ابتكار آقاى اربكان شكل گرفت.
ايران، تركيه، پاكستان، بنگلادش، اندوینزیا، مالیزیا، مصر و نيجريا اعضاى اين گروه هستند.
با انحلال حزب رفاه، گروهى از اعضاى ميانه رو تر حزب، كه به تجددخواهان مشهور شدند، در سال ۲۰۰۱ حزب عدالت و توسعه را با اهدافی مبارزه با فساد، پيشبرد دموكراسى، بهبود شرايط اقتصادى و تاكيد بر ارزش هاى معنوى در چوکات قانون اساسى سكولار تركيه تاسیس کردند.
اين حزب در انتخابات پارلمانى سال ۲۰۰۲ توانست حدود ۳۴ درصد آرا را كسب كند و در انتخابات سال ۲۰۰۷، با كسب حدود چهل و هفت فیصد آرا به اكثريت مطلق كرسى هاى پارلمان دست يابد و دولت کنونی در اختیار این حزب است.